mindenre Ingyenes kiszállítás és 20% kedvezmény

BLOG

Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?
Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?

Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?

Sokan hiszik azt – hozzátennénk gyorsan: tévesen –, hogy a bőrruhák nem igényelnek különösebb tisztítást, pedig éppen, hogy a bőrből készült kabátok, nadrágok és egyéb ruhaneműk igénylik a legtöbb odafigyelést, máskülönben a bőr elveszíti rugalmasságát, fényességét, később megrepedezik, megkopik és akár még ki is lyukadhat. A bőrkabát tisztítása házilag azonban nem lehetetlen! Hogy ezt kivitelezhessük, számtalan bőrápoló szert lehet vásárolni a boltban, de létezik egy házi eljárás is, ami van olyan hasznos, mint a legtöbb drága bolti csodaszer.

          Nem szabad elhinni azokat a felkapott szóbeszédeket sem,hogy a bőrkabátok moshatóak,illetve alacsony kézi mosásban mosogépben tisztíthatóak. A bőrkabátok semmiképp nem moshatóak mosógéppel. Természetesen nem jó hosszú ideig sem tisztítás nélkül használni őket. A bőrkabátokat időközönként meg kell tisztítani, mivel ezek gyorsabban deformálódnak.

Tehát hogyan történik a bőrkabát tisztítása?

A bőrkabátok tisztítása

          A mosás illetve kézimosás során az anyag szerkezete vékonyabbá válhat, és helyrehozhatatlan repedések léphetnek fel, amelyek később befolyásolják a megjelenést. A tisztítószer és hasonló vegyi anyagok helyrehozhatatlan károkat okozhatnak a bőr felületén is, azonfelül pedig bőrdzseki kiszáradását és repedését is előidézi. Ezért inkább a bőr felületét természetes termékekkel tisztítsa, mint az oliva olaj , vazelin. Ezek bárhol  könnyen  beszerezhetőek.

Nagyon  praktikus ezt rendszeresen csinálni, ha a bőrkabáton nincs nagyon kellemetlen szennyeződés. A tisztítás után a törlés és szárítás is nagyon fontos. Csak annyit kell tennie, hogy letöröli a bőrdzseki  felületét egy pamut tamponnal. A bőr felületét megtisztíthatja a pamut nedvesítésével, amelyet baba samponos vízbe márt. A baba sampon ugyanis nem tartalmaz kémiai vegyületeket .

A bőrkabát szárítása

          Miután a bőrkabát tisztítása befejeződött, várjon szobahőmérsékleten, hogy megszáradjon. Ha elhanyagolja a szárítási folyamatot, erõs szag jelentkezhet a bőrkabáton. Ezt az illatot parfümökkel  nem lehet megsemmisíteni. A rendszeres tisztítás nagy előnyt jelent. Ilyen módon a bőrkabátok hosszú ideig megőrzik jó megjelenésüket.Egy másik fontos dolog, amelyet a bőrdzseki letörlése után elfelejtenek, a bőrkabát szárítása. Tegye ezt olyan helyen, ahol a bőrdzseki nem érintkezik közvetlenül napfánnyel. Ha hagyja megszáradni a nap alatt, a bőr megszilárdul és megreped. Ezért ne tegye ki a bőrkabátját a napnak.

Bőrkabát polírozása

          Az olívaolaj és a vazelin a bőrkabát polírozásának legelőnyösebb anyagai. Ezek az olaj alapú anyagok a bőr egyfajta vitaminforrásai. Vigyen fel kis mennyiségű vazelint vagy olívaolajat egy pamutgolyóra, és óvatosan törölje meg a kabátját. Ezután tegye a kabátját egy fogasra, várjon hogy felszívja fel az olajat. Ne felejtsük el száraz ruhával aztán letörölni a fölösleges olajat.

Ha segítségre van szüksége a bőrkabátok, bőrdzsekik, irhakabátok tisztításával kapcsolatban, akkor írjon nekünk :  rendeles@awora.hu

AJÁNLOTT CIKKEK

Hogyan tisztítsuk a bőrkabátot?
Dolgozzunk együtt!

Dolgozzunk együtt!

Saját boltja van, és szeretné változatosabbá tenni kínálatát?Akkor Önnek az Aworára van szüksége! Kedvező áron tudjuk biztosítani termékeinket kiskereskedések, webárháztulajdonosok számára. Minőségi férfi és női bőrkabátok széles

Olvass tovább